Dark Light

Klima Kapasite Hesabı Nasıl Yapılır?

Klima satın almak istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız klima uzmanlarımız her zaman yanınızda! Klima kapasite hesabı sayesinde ihtiyacınız olan klimayı doğru şekilde seçeceksiniz.

Klima kapasitesi, satın alınacak klimanın ve montaj yapılacak mekânın bulunduğu bölgeye, yapı malzemesine, pencere alanına, güneş ışığı alma miktarına, ortamda bulunan kişi sayısına, ek ısı kaynaklarına ve alanın büyüklüğüne göre belirlendiği bir matematiksel işlemdir. Klima servis ve keşif ekipleri tarafından yapılan klima kapasitesi hesabı, pek çok etkene bağlı olduğu için uzmanları dışında yapılmamalıdır.

Klima BTU hesaplama olarak da karşınıza çıkacak klima kapasite hesaplama sistemi her bölge için farklı değerlerle uygulanır. Yaşanılan yerin iklimine göre belirlenen katsayılar mekan büyüklüğü ile çarpılır ve buna mekanda yaşayacak her kişi sayısı için 600 BTU ilave edilir. Klima kapasite hesabı uzman teknisyenler ve keşif ekipleri tarafından yapılarak her mekan için özel olarak değerlendirilir.

Klima kapasite hesabı nasıl yapılır sorunuza online klima kapasite hesabı sistemimizle de yanıt verebiliriz. Yukarıdaki tabloda istenen bilgileri doldurarak mekanınız için gerekli olan BTU değerini bulabilirsiniz. Klima kapasitesi sonucunuza bakarak en iyi klimayı satın alabilirsiniz. Klima kapasitesi hesaplamak artık çok kolay!

Yukarıdaki hesaplama tablosundan elde edilen sonuçlar ortalama değerler üzerinden alınmış olup kesin kapasite değildir. Doğru kapasite değeri için keşif ekiplerinin klima takılacak mekanı görmesi gerekmektedir.

Çıkan değer;

9000 den küçük ise 9000 BTU

9000 ile 12000 arası ise 12000 BTU

12001 ile 18100 arası ise 18000 BTU

18101 ile 24000 arası ise 24000 BTU’lu klima tercih ediniz.

Değer 24.000’ün üzerinde çıktığında klimanın salon, gömme, tavan veya asılı tavan modellerinden hangisi ihtiyacınıza uygunsa o modeli tercih edebilirsiniz. Seçiminizi kapasite hesabı sonucunu görmeden yapmayın!

PRATİK KLİMA KAPASİTE SEÇİM TABLOSU (Tavsiye niteliğindedir. Mekanınızın konumuna göre kapasite değerleri değişebilir.)
ODANIN DURUMU KLİMA KAPASİTESİ
9.000 BTU 12.000 BTU 15.000 BTU 18.000 BTU 21.500 BTU 24.000 BTU
Klimanın kullanılacağı en yüksek oda alanı (m2).
İyi ısı yalıtımlı, direk güneş ışığı almıyor. 20 28 35 40 52 55

Mutlaka Okumanız Gereken Faydalı Bilgiler

• Mekana Uygun Klima Seçimi

Mekanlara Göre Klima Seçimi

• Banka Şubeleri İçin Klima Seçimi
• Konutlar ve Yaşam Mahallerinde Klima Seçimi
• Lokantalar, Kafeler, Barlar İçin Klima Seçimi
• Ofis Binalarında Klima Seçimi
• Süper Marketler İçin Klima Seçimi
• Sinema, Tiyatro, Konser Salonlarında Klima Seçimi

×