Dark Light

Inverter Klima Tavsiyesi – En Çok Tercih Edilen inverter Klima Modelleri Leave a comment

Son yıllarda klima alacak olanlar, geliştirilmiş teknolojileri, verimlilikleri ve az enerji harcamaları nedeniyle inverter klimaları tercih ediyor. Inverter klima tavsiyesi alanlar soluğu en yakın klima satış merkezinde alıyorlar. En iyi inverter klima modelleri, sezonun en çok satılan klimaları olarak satış ekipleri ve teknisyenler tarafından da öneriliyorlar.

Inverter klima nedir

Inverter klima nedir? Klasik modellerden farklı olarak, ınverter klima enerjiyi daha verimli kullanma olanağı sağlıyor. Elektrik frekansının değiştirilmesi ile kopresör devri ayarlanıp, ısıtma/soğutma ihtiyacına göre kompresör devir değişimiyle kapasite kontrolü düzgün yapılabiliyor.

Klasik klimalara nazaran kat be kat avantajlı olan inverter klimalar, akıllı yapılarıyla ortamın ısı ihtiyaçlarına göre çalışma kapasitelerini belirleyebiliyor. Inverter özelliği olmayan klimalar, ortamı sürekli aynı kapasitede ısıtıp soğuttuğu için daha çok enerji harcıyor ve ihtiyaçlara cevap veremiyor. Bu nedenle geliştirilen inverter teknolojisi hava üfleme işini otomatik olarak belirlediği için açma – kapama sırasında harcanan yüksek enerji sarfiyatından sizi korumuş oluyor.

Tavsiye edilen inverter klimalar sadece az enerji harcamalarıyla değil farklı özellikleriyle de son yılların gözdesi haline geldi. Kullanım alanlarının genişliğinden sessiz çalışma özelliklerine kadar ev ve iş yerlerinin vazgeçilmezi oldu.

İhtiyacınız Olan inverter Klima Modelleri Farklı Seçenekleriyle Sizleri Bekliyor! Tüm Klima modellerini görüntülemek için tıklayınız

Inverter klimaların tercih edilmesinin nedenleri:

  • Önerilen inverter klimalar, çalışma hızını otomatik kendi ayarlayarak enerji tüketimini azaltır ve diğer klimalara oranla senede %30 ila %40 arasında elektrik tasarrufu sağlar.
  • İnverter klima tavsiye olarak karşınıza çıkan modeller oda sıcaklığının ihtiyaçlara uygun olmasını sağlar.
  • En iyi inverter klima modelleri, gerekli oda sıcaklığına en hızlı şekilde ulaşır.
  • Tavsiye edilen inverter klimalar hassas ısı değişimlerini anlayarak ortam ısısının sabit olmasını sağlar.
  • Önerilen inverter klimalar, ısıyı homojen dağıtır.
  • Düşük sıcaklıklarda dahi ısıtma özellikleri vardır.
  • İnverter klima tavsiyesi ile alınan klimalar kompakt tasarımları ile dikkat çeker.
  • En iyi inverter klima modelleri filtreleriyle havanızı hep temiz tutar.
  • Heat-pump özelliği sayesinde tavsiye edilen inverter klimalar konforu sürekli kılar.

En Çok Tavsiye Edilen Inverter Klimalar

Inverter klima tavsiyesi isteyenler için listemizde Türkiye’nin en iyi markalarından biri var. Son yıllarda satış rakamlarıyla müşterilerinin ne kadar memnun olduğunu anlayabileceğimiz Mitsubishi Electric inverter klimalar rakiplerinin bir adım önünde.

En iyi Mitsubishi Electric inverter klima modelleri ve önerilen inverter klimalar:

En İyi Klima Yorumları Inverter Modellerde!

Bu yılın önerilen ve en iyi klima yorumlarını alan cihazlar arasında inverter klimalar lider. Yüksek tasarruflu, maksimum verim ve konforlu, sağlığa ve çevreye dost inverter klimalar, kullanım kolaylıklarıyla ve avantajlarıyla mekanların vazgeçilmezi olmaya devam edeceğe benziyor.

Evlerde duvar ve salon tipi klimalar tercih edilirken iş yerlerinde salon, kaset ve kanallı tip klimalar kullanılıyor. 24 saat iyon yayma, bakterileri ve tozları yok etme özellikleri olan, yaşlılara ve çocuklara olumsuz etkisi bulunmayan inverter klimalar daha çok satın alınıyor.

Siz de inverter klima tavsiyesi almak, sezona özel kampanyalardan haberdar olmak, en iyi klimaları satın almak için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz…

İnverter Klima Nedir? (Özellikleri ve Avantajları)

İnverter klima, enerji tasarrufu ile diğer klimalardan ayrılan ve yüksek performans sunan bir klima türüdür. İnverterler, hiç durmadan çalıştıkları halde diğer klimalardan daha tasarrufludur.

İnverter (invertör) klimalar, enerji tasarrufunu ön planda tutarak yüksek performansta iklimlendirme (klimatizasyon) yapan bir klima türüdür. Klima sistemleri geliştikçe iklimlendirme tercihleri de değişiyor. Ortamın sıcaklığını istenen dereceye en kısa sürede ulaştırarak, bu ısıyı sürekli aynı derecede tutan ve bunu yaparken de enerji tasarrufu sağlayan klimalar doğal olarak öncelikli tercih oluyor. Ancak her klima her ortamda istenen verimliliği ve tasarrufu sağlamayabilir. Bu sebeple klima teknolojileri de bu talepler göz önüne alınarak şekilleniyor. Sürekli kullanılan cihazlar olduğu için klimalarda en çok aranan özellik doğal olarak enerji tasarrufu sağlamasıdır.

Klimaların Ortamlardaki Etkisi
Normal ortam sıcaklığı ve nem oranı, temiz hava ortamındaki insanların daha rahat, verimli çalıştıkları tespit edilmiştir. “Konfor bölgesi” olarak tanımlanan bu ortamda nem oranı yüzde 30 ila 60, sıcaklık da 20 ila 27 derece arasında olmalıdır. Klimalar; soğutma, ısıtma, nem kontrolü ve hava değişimleri gibi temel görevler üstlenen cihazlardır. Kapalı mekândaki havanın istenen sıcaklık ve nem oranında tutulmasını, hava sirkülasyonu yapmasını, temiz ve ferah hava sunmasını sağlarlar. Bu sebeple klimalar, günümüzde özellikle iş hayatı ortamlarında lüks değil ihtiyaç haline gelmiştir.

İnverter Klimalar Nasıl Ortaya Çıktı?
Klimalar, oda sıcaklığını belirlenen seviyede tutarlar ve sıcaklık değişikliklerinde tekrar devreye gireler. Bu işlemler sırasında klimaların devreden çıkıp devreye girmesi, enerji kayıplarına yol açar. Klimaların en yüksek enerjiyi, ortam sıcaklığını sağlamak için tekrar devreye girdiklerinde harcadıkları tespit edilmiştir. Yani klimalar, her devreye girdiklerinde çalışma sürelerine oranla en yüksek akımı çekerler. Buna “kalkınma akımı” veya “demeraj akımı” denir. Gerektiğinde yüksek performansa geçip, istenen sıcaklığa ulaşıldığında rölantide (yavaşlatılmış) hiç durmadan çalışan klimaların enerji tasarrufu sağladığı ortaya çıktı. Bu sebeple yeni teknolojilerle inverter klimalar geliştirildi. Günümüzde birçok klima firması, inverter tipi klimalar üretmektedir.

İnvertör Nedir?
“Güç çevirici” anlamında kullanılan invertör, doğru akımı alternatif akıma veya tam tersine çevirir. Gerilim ve frekansları ayarlayan ve düzenleyen bütün cihazlara genel olarak “invertör” adı verilir. Enerji tasarrufu amacıyla devrelerdeki frekans ayarını düzenleyen cihazlardır. Yani invertörler, elektrik akımının şeklini değiştirirler. İnvertörler, yenilenebilir enerji kaynaklarına duyulan ihtiyacın artmasıyla bağlantılı olarak bu kaynaklardan üretilen enerjinin kullanıma uygun hale getirilmesi uygulamalarında önemli cihazlar haline gelmiştir. Klima sistemlerinde de enerji tasarrufu bakımından son derece ekonomik imkânlar sunmaktadır.

İnverter Klimalar Nasıl Çalışır?
İnverter klimalar, elektrik akımının şeklini değiştirirken, rölantide doğru akım motorlarıyla çalışır. Yani DC (doğru akım) motorlu, değişken devirli klimalardır. Böylece ısıtma ve soğutma işlemlerine gerek duyulmayan zamanlarda enerji tasarrufu ve güç istikrarı sağlanmış olur. İnverter klimaların ana parçası kompresörlerdir. Bu kompresörler hızlarını azaltıp artırabilirler. Sıcaklığı ayarlayan kompresörler, sürekli çalışarak ortamdaki havanın sıcaklığını sabitler. Kompresörler rölantideyken şebekeden gelen dalgalı elektrik akımını değil, doğru akımlı motorlarını kullanır. Böylece güç istikrarı ve enerji tasarrufu sağlanmış olur.

Süper inverter teknolojisi kullanılan klimalar ise, çok daha verimli ve sessiz çalışır. Ortamdaki insanların vücut ısılarını ve hareketlerini algılayan sensörlerle ortama verilen havayı en verimli şekilde yönetir. Ortamda insan yoksa çalışma sistemini ona göre düzenler.

Burada kısa bir not düşelim: Klimalar, “coefficent of performanse (COP)” adı verilen performans değerleriyle sınıflandırılır. COP değeri, kullanılan elektrikle elde edilen sıcaklık oranıdır. COP değeri 3,2 ve üzeri olan klimalar, A sınıfı klima olarak sınıflandırılır. Ancak her A sınıfı klima inverter olmayabilir. Enerji tüketim oranına göre bu sınıflandırma yapılabilir.

İnverter Klimaların Diğer Klimalardan Farkları
İnverter ve normal klimalar arasında enerji kullanımı bakımından çok bir fark yok. Yani hepsi A kalite enerji sınıfında olan klimalardır. Ancak her inverter klima A sınfı olmayabilir. Aralarındaki fark çalışma prensiplerinde ortaya çıkıyor.

Normal klimalar ortama sürekli aynı kapasitede hava verir. Ortam belirlenen sıcaklığa ulaştığında da klima otomatik olarak kapanır. Ortam sıcaklığı değiştiğinde klima yeniden çalışır.

İnverter klimalar ise, açılıp kapanmayla uğraşmaz. Hava kompresörü sürekli çalışarak, ortamın ihtiyacına göre çalışma kapasitesini kendisi ayarlar. Yani ortamdaki ısıya göre hava verir ve otomatik olarak ortamın ısısını ayarlar. Böylece hava akımını kişiselleştirerek yüksek verim elde edilmiş olur.

İnverter klimalar, birkaç saatliğine kullanılmak için alınıyorsa avantajlı sayılmaz. Bu klimalar sürekli çalışarak enerji tasarrufu sağlar. Kısa süreler için kullanılmak üzere A sınıfı normal klima tercih edilmesi daha mantıklı görünüyor. Çünkü bir iki saat klima kullanmak gerekiyorsa istenen tasarrufu da doğal olarak sağlamış olursunuz. Ancak klimayı sabahtan akşama kadar, hatta 24 saat kullanmanız gereken bir ortam için düşünüyorsanız kesinlikle inverter klimalar tercih edilmeli. Böylece ortam sıcaklığını sabit tutarak enerji tasarrufu sağlamış olursunuz.

İnverter klimaların diğer klimalara göre daha pahalı olmasının sebebi de uzun kullanımlarda sağladığı elektrik tasarrufu ile açıklanabilir. Normal bir klimayı 24 saat kullandığınızda harcadığınız enerji ile inverter klimaların harcadığı enerji arasında önemli farklar vardır. Basit bir örnek vermek gerekirse; uzun yollarda dizel motorlu araçlar daha ekonomik yakıt harcar. Benzinli araçlar ise şehir içlerinde ve kısa mesafelerde avantajlıdır. Veya kışın kombileri kullanırken açılıp kapanması yerine belli bir sıcaklıkta sürekli çalışmasının daha tasarruflu olduğu ortaya çıkmıştır. İnverter klimalarla normal klimalar arasındaki farkı bu örneklerle özetleyebiliriz.

Kaynak: https://www.onikibilgi.com/inverter-klima-nedir/

Bir yanıt yazın

×